Föreningens-logga

Autografsamlare

"Bond, James Bond"


Roger Moore såg jag på Operakällaren kräfftkalas för många år sedan, han hade varit på toaletten när jag haffade honom när han var tillbaka till sitt bord, men han var verkligen vänlig och skrev till mig - Ragnhild Nordqvist

Wayne Gretzky autograf

Hej!


Mitt samlande på autografer började redan i slutet på 50 talet och har sedan dess fortsatt men ju äldre man blivit så har man inte lika mycket ork kvar till att köa bakom scener mm. Kommer fortfarande ihåg hur man stod bakom scenen på Ångbåtsudden i Orsa och väntade på att artisterna skulle visa sig och skriva. Minns även att jag fick komma upp på scenen och ge blommor och choklad till Lill-Babs och Simon Brehm (och hans kommentar var att han inte skulle äta choklad).


Jag var klädd i Orsa dräkt och var kanske 7-8 år den sommaren. Trivselträffarna på Ångbåtsudden var varje tisdag  på somrarna och det var bland det roligaste jag visst att få gå dit. Ett annat minne därifrån var att Sten Nilsson i Sten&Stanley inte hade någon penna och jag fick en kram av honom när jag lånade ut min.


Sen har mitt samlande fortsatt i Stockholm och när chess hade på Bervaldhallen stod jag utanför och försökte få så många som möjligt att skriva. Fick bl.a Björn Ulvaeus autograf där samt Elaine Page och även Björn Borg som var het då. 


En annan gång träffade jag på Jan Malmsjö på Sth central och det enda papper jag hade att skriva på var en gammal bingobricka ,det tyckte Janne M var roligt.Per Gessle sprang jag på i en trapp på hans hotel i Tylösand och fort upp med ett vykort som han hann skriva på fast han hade bråttom.


Roger Moore såg jag på Operakällaren kräfftkalas för många år sedan, han hade varit på toaletten när jag haffade honom när han var tillbaka till sitt bord, men han var verkligen vänlig och skrev till mig.


Carl-Gustaf Lindstedt och Inga Gill med flera satt på NK och skulle rimma och skriva limerickar till folk som skulle ge bort saker. Ja en hel del har man varit med om genom åren.


Hälsningar


Ragnhild Nordquist

Hej!


Mitt namn är Roland Björk 71 år från Tibro, född i Väring utanför Skövde.
Mitt samlande är mest Olympiska medaljörer sommar och vinter spelen.
Men även fotbollsautografer herr/dam. Vasaloppsvinnare, skyttekungar
fotboll herr/dam, Guldbollen,vinnare, Diamantbollen vinnare, Bragdguldet m.m.

Min första autograf fick jag av Gösta "Snoddas" Nordgren när jag var med mina
föräldrar på en festplats utanför Skövde, kunde varit vid 10- års åldern.
Första idrottsautografen fick jag av Lasse Heineman Degerfors, då spelande i Elfsborg,
jag var då i 15 års åldern.


Mitt "riktiga" samlande tog fart i slutet av -90 talet, då Lanny Svegard ringde mej.
Vi två samlade tillsammans, skrev brev till olika medaljörer och sedan bytte med varandra.
Det var början till mitt samlande som aldrig har upphört sen dess.

Om jag skall favorisera mina autografer så måste Paavo Nurmi Finland friidrott bli den viktigaste.
Nurmi 1897- 1973, 9 guld och 3 silver i tre Olympiska spel 1920, 1924 och 1928.

En favorit autograf är också ABBA på foto med egenhändiga namnteckningar.

Kommer alltid så länge jag kan att fortsätta mitt samlande i framtiden.


Hälsningar

Roland Björk

Hej!


Jag heter Christoffer Nolensjö och är Ordförande i Sveriges Autografsamlares Förening.

Är född och uppvuxen i Halmstad men jobbar och bor i Skåne.

Så mitt favoritlag är Halmstads BK.

Min första autograf fick jag 27 april 1995 av Kenneth Rydholm.

Jag började samla 2000.

2002 började allvaret med samlandet.

Sedan har jag hållit på sen dess.

Mitt autografområde är Sverige.

Jag samlar mest på Film, Musik och Sport.

Dessa tre områden gillar jag även utan autografkretsen.

När jag flyttade till Skåne så uppfyllde jag min dröm att skaffa djur.

Så har ett litet mini zoo hemma.

Sveriges Autografsamlares Förening kom till när jag träffade Lars Lindblad på Örjans Vall Halmstad 2006.

Vi pratade om att en förening för samlare skulle bildas.

Jag börja söka runt bland samlare och hittade Mattias Eklund.

Jag kontaktade Mattias att jag och Lars skulle bilda en förening om han ville vara med och på den vägen blev det och nu har vi en förening, Sveriges Autografsamlares Förening 2010.


Hälsningar


Christoffer Nolensjö

Hej!


Jag heter Stefan Nilsson

Professionell autografsamlare och egen företagare. Jobbar i VVS-branschen för att kunna försörja samlandet. Gillar fotboll (Landskrona BoIS) och travsport.


Hälsningar


Stefan Nilsson

Hej!


Jag heter Carina Nilsson

Jobbar som Butikschef på Comfortbutiken (inom VVS) i Landskrona. Är väldigt intresserad av matlagning och bakar gärna en god kaka. Håller givetvis också på Landskrona BoIS och samlar en del autografer på mässor runt om i världen.


Hälsningar


Carina Nilsson

Hej!


Jag heter Anders Hjertstrand och samlade autografer som ung och som något äldre uppskattar gemenskapen i autografföreningen med möjligheten att kunna diskutera idrottshistoria. Jag har i yrkeslivet varit revisor och chef inom revision av den statliga verksamheten samt utvecklat motsvarande område i flera länder. Är även medlem i Club100 efter att ha besökt mer än 100 självständiga stater. Familjen och vänner betyder nu mest i tillvaron och mer som en hobby anordnar han resor till södra Afrika.


Hälsningar


Anders Hjertstrand

Hej!


Jag heter Lars Lindblad

Lars gift med Anna och två vuxna barn, Emelie och Benjamin. Har alltid känt en stor gemenskap i denna lilla förening som växer år för år. Många fantastiskt trevliga medlemmar. Mina favoritlag i fotboll i divisionsordning IFK Värnamo, HBK, IFK Luleå, Husqvarna FF, Stensjöns IF, Myresjö/Vetlanda, Vrigstad IF, Hultagårds IF sedan finns det inte lägre divisioner.


Må väl.


Hälsningar


Lars Lindblad

Hej!


Jag heter Mattias Eklund, 39år bor i Lagan tillsammans med min mellanpudel Saga, där hon har en villa och jag är inneboende. Jobba inom fastighetsbranschen med egna hyreslägenheter. Ett stort intresse jag byggt upp genom åren är IF Troja/Ljungby. Det har gått så långt att jag har lagt till mellannamnet Trojan i folkbokföringen. Går på samtliga hemmamatcher och försöker även se några borta varje år. Hör gärna av er om ni har några frågor ang föreningen eller autografer i stort.


Hälsningar 


Mattias Eklund

Hej!


Jag heter Bengt A Jansson

Jag är född och uppvuxen i Örebro. Granne med Eyravallen nuv Behrn Arena, där grundlades mitt idrottsintresse och autografsamlande. Idolerna Orvar Bergmark o Olle Sääv vägde tyngre än poeten Jeremias i Tröstlösa som var en annan granne. Mitt idrottande var handboll i ÖHF, pingis i Safir, friidrott i ÖSK, fotboll i Karslunds IF, bandy i ÖSK. Min sista match var med ÖSKs reservlag mot Noraskog, jag stog i mål. Jämsides med sporten hade musiken kommit in i mitt liv, blev rädd om mina händer och föredrog att spela gitarr hellre än krama bandybollar. Mitt musicerande ledde till att jag blev intresserad av Jeremias i Tröstlösa och Dan Andersson. Har flyttat runt i Sverige och till slut var det kärleken som förde mig till Motala. Nu ägnar jag mig åt att supporta Motala AIF, ÖSK fotboll och bandy samt IFK Värnamo


Hälsningar


Bengt A Jansson

Hej!


Jag heter Leif Boork

Jag är född 1949. Numera är jag pensionär på heltid. Efter studentexamen 1968 läste jag psykolog ett år på universitetet. Gjorde lumpen på AUS i Uppsala och på FRA i Sundbyberg 1970. Jag tillhörde inte eliten på något sätt i idrott. Men sysslade med många grenar, fotboll, handboll, tennis, ishockey, bordtennis, friidrott. Som extrajobb jobbade jag inom olika delar i fiskeindustrin, sålde böcker och var affärsbiträde. Jag har haft de flesta uppdrag inom ishockeyn. Heltidsarbetande ishockeytränare sedan 1975. Deltagit i fyra OS, Sarajevo 84, Calgary 88, Sotji 2014, Pyongchang 2018. På plats med olika uppdrag under 45 internationella mästerskap inom ishockeyn. Mitt sista uppdrag blev som jurymedlem i Hockey Hall of Fame mellan 2011 - 2021. Varit coach för fyra olika landslag Vikingarna Sverige, Tre Kronor, Norges herrlandslag och Damkronorna. Det har alltid funnits en samlare i mig. Startade redan på 60-talet ett litet bolag där jag och en kompis sålde/köpte frimärken. Sedan har memorablia inom ishockeyn varit en stor del av samlandet. Min sysselsättning nu är att röja upp i de samlingarna och jag skriver också på en bok om mitt idrottsliv och människor jag mött. Autografer kan jag mycket lite om, men hoppas att lära mig av rutinerade kollegor. Bor i Göteborg, gift med Kristina sedan 1976. Fyra barn och nio barnbarn. Jag är i grunden Hammarbyare och född på Södermalm i Stockholm. Djurgården har också en del av mitt hjärta och är ständig medlem där i alla sporter.


Hälsningar


Leif Boork