Föreningens-logga

Intervjuer

av Rune S Pehrsson


Hur många autografer har du skrivit?"En svår fråga. Skulle gissa på 10 000 stycken."urdrag ur intervjun

- Caroline Seger

Caroline SegerCaroline Seger är den damspelare som har medverkat i flest landskamper i Europa, 220 stycken. Hon är också kapten i det svenska landslaget. Hon föddes i Stattena 1985 och det var också där hon började spela boll. Helsingborgslaget hade ingen damsektion och därför fick Caroline spela i pojklaget, vilket gick till belåtenhet. Stattena fick så småningom ett damlag som blev svenska mästare och Caroline blev en eftertraktad spelare. 2005 flyttade hon till Linköping och stannade till 2009 och blev mästare även i denna klubb.

-Det var här jag fick skriva min första autograf. Jag var ju ny i laget och ungdomarna hade ju inte sett mig tidigare. Och det blev också mycket skrivande när vi spelade borta. Ofta fick bussen vänta några minuter så alla hade fått mitt namn. Jag brukade säga till dem att ställa sig i en kö, så det kunde gå lugnt tillväga.


Caroline blev mästarinna 2009, vann cupen tre år i klubben, Diamantbollen 2009 och bäste damspelaren i Sverige. Spelade sin första landskamp 2005 mot Tyskland, förlust 1-2. 2009 blev hon kapten för landslaget.

 

Caroline har en kvinnlig agent och  hon fick verkligen sortera bland de feta anbuden. Till slut blev det ett treårs kontrakt med klubben i Philadelphia på hösten 2009.

-Detta var naturligtvis en upplevelse. En tämligen ny sport och mitt ljusa hår gjorde sitt. Många ungdomar ville ha min autograf och man skulle fotografers med barn. Det tog  tid men man hade ju inte så mycket att göra. Men man kunde skriva ett 100-tal autografer efter en träning.


2011 anslöt Caroline till LdB FC Malmö på ett korttidskontrakt och vann ligan. Nästa adress blev Tyresö som satsade hårt och klubben vann  serien. Klubben fick ekonomiska problem och hade inte råd att behålla sin stjärna.

Kosan ställdes mot Frankrike och PSG 2014.

-Det blev många flytt. En tuff tid i Paris där jag lämnade PSG efter ett år och gick till en konkurrent i ligan. Det skrevs en del i tidningarna och intresset på träningarna var stort. Ofta var det jag som  fick lämna sist och hade då skrivit många autografer. Man hade tröjor med sig, där man skulle skriva både bak och fram.


2017 återvände Caroline till Malmö och Rosengård.

-Nu har jag nog flyttat färdigt. Trivs bra i klubben och staden. Har ett starkt lag och tänker vinna ytterligare ett SM-tecken.


Hur många autografer har du skrivit?

-En svår fråga. Skulle gissa på 10 000 stycken.


Är det svårt att tyda din namnteckning?

-Det tycker jag inte. När man skriver så många, kanske 100:a åt gången, så slarvar man lite ibland. Tycker  nog att den är läsbar.


Har du några tips om man vill ha din autograf?

-Jag får ofta brev  där jag skall skriva på ett papper. För att man skall vara säker på återgång så sänd med ett kuvert med frimärke på. Ibland kan jag få 50 brev i veckan och nu är portot 13 kr, så det kan bli dyrt.


Caroline Seger är den damspelare som har bäst betalt i Sverige. Hennes lön ligger på dryga miljonen om året.

 

Rune S Pehrsson